Tabăra din pridvorul satului „Voioșeii din Șendreni și Vlădeni”- ediția a V- a

Activități Iulie 9, 2019

O sută treizeci de copii și tineri, cu vârste între 7 și 18 ani, din parohiile Șendreni și Vlădeni,  s- au bucurat trei zile, în perioada  5 - 7 iulie, de o minunată tabără, în satele lor, numită sugestiv  „Tabăra din pridvorul satului”.  

Acest eveniment dedicat tinerilor s- a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cu sprijinul Departamentului  de Tineret, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu parohiile Șendreni și Vlădeni.  Copiii și tinerii din cele două parohii s- au bucurat de întâlnirea cu voluntarii veniți pentru a-i coordona în activitățile propuse. Programul taberei a fost unul generos din care nu au lipsit rugăciunile de dimineață și de seară, ateliere de lucru, jocuri olimpice, vânătoarea de comori, focul de tabără etc.

Activitatea s-a încheiat după Sfânta Liturghie, la care tinerii îmbrăcați straie tradiționale au dat răspunsurile la strană și s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Sperăm ca acest timp petrecut frumos să aibă ca efect împrietenirea copiilor și tinerilor și apropierea lor de valorile creștine, de Dumnezeu și de Biserică, dar și de tradițiile satului românesc, care ne definesc identitatea noastră.

Aducem multumiri tuturor celor implicați în buna desfășurare a taberei, voluntari, credincioși din cele două parohii și participanți!

Pr. Petru Ceobanu