Parohia Șendreni și- a serbat hramul

Hramuri Iulie 3, 2019

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt ocrotitorii spirituali ai bisericii și ai parohiei din Șendreni. Anul acesta, sărbătoarea hramului a debutat cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiate de un sobor de cincisprezece preoți, condus de părintele protopop Victor Pîslaru.

Din sobor au făcut parte:  Pr. Constantin Timofte- Parohia Covasna(Iași), Pr. Constantin Guraliuc- Parohia Rădeni, Pr. Dan Turcu- Parohia Hîndrești(Pașcani), Pr. Constantin Patacă- Parohia Nicolae Bălcescu 2, Pr. Ioan Pucel- Parohia Deleni 2, Pr. Dan Fotea- Parohia Feredeni, Pr. Gheorghiță Muraru- Parohia Pietrișurile, Costești(Pașcani), Pr. Ioan Florin Vamanu- Parohia Frumușica, Pr. Ioan Găină- Parohia Vlădeni Deal, Pr. Virgil Adrian Morărescu- Parohia Green Park(Iași), Pr. Daniel Țifui- Parohia Moreni(Iași), Pr. Ionuț Ailincăi- Parohia Humosu(Pașcani), Pr. Iulian Cojocaru- Parohia Boscoteni și Pr. Petru Ceobanu- parohul de la Șendreni.

Atmosfera de bucurie a fost dată și de cântarea minunată de la strană, interpretată cu multă măiestrie, dar și cu smerenie, de grupul psaltic „Macarie Ieromonahul” de la Suceava.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop, care a prezentat inspirat, credincioșilor prezenți, chipurile luminoase ale celor doi corifei ai apostolilor, subliniind importanța cinstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, mai ales prin imitarea vieții lor pline de pocăință sinceră.

Au urmat a doua zi de dimineață, Acatistul, Utrenia și dumnezeiasca Liturghie. Au slujit alături de părintele paroh, părintele Iosif de la Mănăstirea Sângeap- Basaraba și Părintele Daniel de la Mănăstirea Balș. Părintele Iosif a pus la inima ascultătorilor cuvânt de învățătură cu privire la conștientizarea  rolului pe care Sfinții Apostoli, și în special Sfinții Apostoli Petru și Pavel, l-au avut în răspândirea Cuvântului Evangheliei, până la marginile lumii.

Au fost prezenți la sărbătoarea hramului și tineri de la Asociația Tineretul Ortodox Român- filiala Hârlău, care alături de tinerii parohiei, l- au felicitat pe părintele paroh, coordonatorul filialei, la ziua onomastică. O mulțime de tineri și credincioși maturi s- au împărtășit cu Sfintele Taine.

La final, a urmat agapa frățească pregătită cu multă dăruire de credincioșii parohiei.

„Cei ce sunteți între apostoli mai întâi pe scaun șezători și lumii învățători, Stăpânului tuturor rugați-vă, pace lumii să dăruiască și sufletelor noastre mare milă”(Troparul Sfinților Apostoli Petru și Pavel).

Prezb. Gabriela Ceobanu