Localitatea Şendreni este situată la 3 Km V de comuna Frumusica , fiind cel mai mic sat din acestă comună. Denumirea satului, după unele informaţii, vine de pe vremea Sfîntului Voievod Ştefan cel Mare, mai exact de la portarul Şendrea care ar fi primit de la voievod, pentru meritele sale, teritoriul acestui sat. După alte surse mai recente aflăm că domnitorul Dimitrie Cantemir a inclus şi satul Şendreni pe harta realizată cu prilejul scrierii lucrării „Descriptio Moldavie”.
Parohia Şendreni a luat fiinţă în anul 2000, pînă la această dată a fost parte integrantă a parohiei Storeşti.
În anul 2000 a fost numit paroh preotul Pîjîn Mihai-Marius, care a slujit aici pînă în 2001, când a fost transferat la parohia Flămânzi-Cordun. De la această dată parohia Şendreni a rămas vacantă. În urma susţinerii examenului de capacitate preoţească de la Durău din iulie 2003, a fost numit preot paroh tânărul Ceobanu Petru, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ şi proaspăt student al Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae” -Iaşi.
În Duminica Tomei a anului 2005 a avut loc instalarea oficială a noului preot Ceobanu Petru, la care au fost de faţă P.C.Pr. Protoiereu Nicolae Crăciun, membrii familiei noul paroh şi credincioşii din Şendreni. Slujba de instalare s-a oficiat în capela cimitirului, loc în care s-a desfăşurat tot serviciul divin timp de peste doi ani, pentru că parohia nu avea nici biserică, nici casă parohială, ci doar locul cumpărat pentru construcţia viitoarei biserici.
După doar două luni s-au făcut demersuri pentru începerea lucrărilor. Începutul a fost unul timid întrucât satul mic şi cu familii fară prea multe surse de venit, nu se putea înjuga la o asemenea lucrare.
Prin lucrarea Multmilostivului Dumnezeu, la data de 23 iulie 2005 s-a sfinţit locul pentru noua biserică cu hramul „ Sf. Ap. Petru şi Pavel” şi s-a pus piatra de temelie, slujbă la care a participat un numeros sobor de preoţi în frunte cu P. Cuv. Arhim. Timotei Aioanei- delegat din partea Mitropoliei şi P. C. Pr. Protopop Nicolae Crăciun.
Cu ajutorul substanţial al unor oameni binecredincioşi din localităţile sucevene Straja şi Brodina, îndrumaţi de domnul Vasile Pasailă, s-au început lucrările propriu-zise de construcţie a unei biserici din bârne de brad. Astfel că la sfârşitul anului 2005 bisericii era deja ridicată şi acoperită cu tablă zincată în fâşii înguste. Tot materialul lemnos a fost ignifugat, apoi s-a turnat şapă de beton în toată biserica şi s-a zidit Sfânta Masă.
În anul 2006 s-au continuat lucrările cu fixarea geamurilor şi uşilor din stejar şi a lambriului interior din brad , după ce s-au umplut în prealabil spaţiile dintre bârne cu vată minerală.
Lucrările la biserică au avansat astfel încât în mai 2007, începând cu slujba Sfintei Liturghii din noaptea Învierii, cu binecuvântarea P.S. Calinic Botoşăneanul, s-a putut sluji în noua biserică încă nefinalizată.
Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu mult efort din partea donatorilor, al epitropului Viorel Foca, al membrilor consiliului parohial şi al enoriaşilor s-au finalizat lucrările la biserică în anul 2009, fiind împodobită cu toate cele necesare oficierii sfintelor slujbe.
Biserica a fost sfinţită duminică, 18 octombrie 2009, de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor si Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de 20 de preoti si diaconi. La acest eveniment au participat peste 1.000 de credincioşi din mai multe localităţi din jurul acestei parohii. În sunetul clopotelor si al cântării “Pre Stăpânul”, primarul comunei Frumuşica, pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, părintele paroh, alături de ceilalţi preoţi slujitori, inconjuraţi de mulţimea de credincioşi, l-au intâmpinat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan in poarta lăcaşului de inchinaciune. Incă de la primele ore ale dimineţii, sătenii, atât din Şendreni, cât şi din localităţile învecinate şi-au îndreptat paşii către sfânta biserica, uitând de grijile lumeşti, pentru a se împărtăşi din frumuseţea celor doua slujbe oficiate de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei - târnosirea sfântului lăcaş şi Sfânta Liturghie. Numeroşii credincioşi au infruntat temperaturile scăzute ale mijlocului de octombrie, asistând în duh de rugăciune la cele doua slujbe. Sfânta Liturghie a avut loc pe un podium special amenajat in curtea bisericii ocrotite de Sfinţii Apostoli Petru si Pavel. La momentul rânduit s-au împărtăşit mai mulţi credincioşi şi zeci de copii.
La final, pr. protopop Nicolae Crăciun a citit hrisovul de sfinţire. IPS Mitropolit Teofan l-a ridicat la rangul de iconom stravofor pe pr. paroh Petru Ceobanu, iar cei care s-au evidenţiat în sprijinirea lucrărilor de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ au primit distincţii de vrednicie.
Concomitent cu zidirea bisericii, s-au desfăşurat lucrările de construcţie a casei parohiale, a casei sociale, a clopotniţei, a agheazmatarului, a unui lumânărar și a muzeului.
Aceste lucrări au fost binecuvântate și sfințite în anul 2016, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe atunci Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.
În anul 2020, credincioșii din parohie s-au bucurat de prezența și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, care a slujit aici dumnezeiasca Liturghie și a sfințit icoana Maicii Domnului Pantanassa, vindecătoarea de cancer și icoana Sfântului Nectarie de Eghina, vindecătorul de boli. Icoanele, oferite bisericii prin osteneala domnului Vlad Dumitru Plăcintă, președintele Asociației ”Salvează o inimă” și a credincioșilor din parohie, au fost așezate în două frumoase iconostase sculptate.