Proiectul- concurs “Lăsaţi copiii să vină la Mine!”(Marcu 10, 14) desfăşurat la Şendreni

Viața parohiei Septembrie 14, 2015

Odată cu vacanţa mare a debutat în Parohia „Sf. Ap. Petru şi Pavel”- Şendreni, Protopopiatul Hârlău, programul- concurs intitulat “Lăsaţi copiii să vină la Mine!”menit să trezească interesul cât mai multor copii şi tineri să frecventeze biserica, mai concret la slujbele oficiate pe toată perioada vacanţei de vară. Participanţii au primit la sfârşitul fiecărei slujbe câte un bileţel ştampilat, având consemnată şi data respectivă. Clasamentul  nu a ţinut cont  doar de acumularea cât mai multor bileţele, ci şi de implicarea activă a copiilor în activităţile desfăşurate, precum şi de evlavia de care au dat dovadă.

Duminică, 13 septembrie, ultima zi de vacanţă a avut loc acordarea premiilor. Au fost oferite diplome şi premii constând în ghiozdane cu rechizite, cărţi duhovniceşti, cruciuliţe, dulciuri, iar pentru locurile fruntaşe etajere pentru cărţi şi jocuri creative.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost adăugate ectenii speciale pentru şcolari, iar la final rugăciuni din Molitfelnic pentru „copiii care merg să înveţe carte”. Cei mai mulţi dintre copii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

La sfârşitul slujbei, părintele paroh Petru Ceobanu a mulţumit celor care au sprijnit moral şi material această activitate, oferindu-le diplome de excelenţă. Apoi, a  felicitat pe copii, îndemnându-i să fie în continuare  prezenţi cât mai mult la rugăciunile şi activităţile parohiei, urându-le un an şcolar cât mai rodnic.  

„Am dorit prin aceasta, pe de o parte, să-i ţinem pe copii şi pe tineri aproape de biserică şi de sfintele slujbe şi să-i încurajăm a se implica mai mult în activităţile parohiei, iar pe de altă parte, pentru a-i conştientiza că ei reprezintă viitorul Bisericii, ceea ce e foarte important fiindcă aşa cum se formează de mici aşa vor fi şi ca enoriaşi maturi. Acest program a produs între ei o competiţie constructivă şi dorinţă de mai multă disponibilitate pentru preocupările sufleteşti.”

 Prezb. Gabriela Ceobanu